Sisältöjulkaisija

angle-left Hei mökkeilijä, vastaa kyselyyn!

Hei mökkeilijä, vastaa kyselyyn!

Suomen ympäristökeskus Syke on käynnistänyt tutkimuksen mökkeilyn hiilijalanjäljen selvittämiseksi. Vapaa-ajan asumisen hiilijalanjälkeä ei ole aiemmin arvioitu valtakunnallisesti.

Osana tutkimusta Suomen ympäristökeskus toivoo mökkiläisten osallistuvan kyselyyn vapaa-ajan asunnon energiaratkaisuista, matkoista ja käytöstä. Kysely on tarkoitettu kaikille, joiden omistuksessa tai säännöllisessä käytössä on Suomessa sijaitseva vapaa-ajan asunto.

Kysely keskittyy vuosien 2022-2023 tilanteeseen. Tutkijoita kiinnostaa erityisesti energiakriisin vaikutukset mökkeilyyn. Mökkeilyn hiilijalanjäljen kannalta keskeisiä tekijöitä ovat esimerkiksi mökin käyttöaste, energiaratkaisut, energian kulutus, varustelutaso, ja liikkuminen. Mökkeilyn hiilijalanjäljen kokonaiskuvan lisäksi hankkeessa tuotetaan esimerkkilaskelmia erilaisista mökeistä ja keinoista pienentää mökkeilyn hiilijalanjälkeä. Hankkeen tuloksena syntyy myös työkaluja, joilla mökkeilijät voivat itse arvioida omaa hiilijalanjälkeään. Työkalut palvelevat myös mökkeilyn kansalaisneuvontaa.

Tutkimushankkeen rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö, ja se tehdään yhteistyössä saaristoasiain neuvottelukunnan, Vapaa-ajan asukkaiden liiton ja Suomen Omakotiliiton kanssa.

Kysely on avoinna 13.2.-5.3.2023.

 

Linkki kyselyyn löytyy tästä. 

 

 

 

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute