Sisältöjulkaisija

angle-left Harrastamisen Suomen mallin harrasteet alkavat Kiteellä

Harrastamisen Suomen mallin harrasteet alkavat Kiteellä

Harrastamisen Suomen malli pyörähtää Kiteellä käyntiin tällä ja ensi viikolla. Toiminnan käynnistymistä on odotettu innolla.

Sujuvan toiminnan varmistamiseksi pyydetään huomioimaan vielä muutamia seikkoja:

Kaikki lapset ja nuoret ovat tässä harrastustoiminnassa Kiteen kaupungin vastuuvakuutuksen alaisia. Kaikessa tekemisessä on silti syytä muistaa myös yleiset toimintasäännöt. Esimerkiksi uimahallissa käyttäydytään uimahallin sääntöjen mukaan. Kouluissa kouluaikana tapahtuva toiminta ei ole irrallaan koulupäivästä eli myös tässä toiminnassa ovat voimassa koulun säännöt.

Koronan suhteen noudatetaan kaikkia niitä sääntöjä, jotka ovat muutenkin käytössä lasten ja nuorten harrastustoiminnassa. Aikuisille on omat ohjeensa, mutta lasten ja nuorten tulee myös tarkasti noudattaa käsihygieniaohjeistusta, maskisuositusta, välinehygieniaa ja turvavälejä silloin, kun se on mahdollista. Tärkein sääntö on tietysti se, että oireisena ei saa osallistua harrasteisiin. Koronaohjeistuksesta on hyvä keskustella harrasteen ensimmäisillä kokoontumiskerroilla.

Koulukyytien osalta kaupungin tarjoama virallinen koulukyyti on se kyyti, mikä lähtee normaalin koulupäivän jälkeen. Koululaiset voivat hyödyntää myös myöhempiä koulukyytejä, mutta koululla ei ole velvollisuutta eikä aina mahdollisuuttakaan valvoa, että oppilaat nousevat itse valitsemaansa koulukyytiin. Harrastusten järjestäjät tulevat keräämään lasten ja nuorten yhteystiedot ja samalla lomakkeella kysytään myös koulukyytijärjestelyistä. Toiveissa on, että uusia ajantasaisia koulukyytilistoja saataisiin kerättyä. Harrastustoiminta ei siis ole opetussuunnitelman ja tuntijaon mukaista perusopetuksen toimintaa. Koulukyydit herättävät tulevina viikkoina varmasti kysymyksiä ja niitä selvitellään tarpeen mukaan. 

Pitkää päivää tukemaan on tarkoitus myös tarjota lapsille ja nuorille välipalaa. Välipalan tarjoamisesta tehdään harrastekohtainen suunnitelma harrasteiden käynnistyttyä. Kaikki kulkevat vähän eri aikatauluilla, joten välipalatkin sovitellaan uusien aikataulujen mukaan. Muutamille ensimmäisille kerroille on hyvä varata kotoa reppuun pientä evästä. 

Kaikkiaan viikon 5 alkuun mennessä Kiteen harrastamisen Suomen malliin oli ilmoittautunut noin 200 lasta. Se on erittäin hyvä määrä ja kertoo siitä, että Kiteeltä kyllä löytyy aktiivisia lapsia ja nuoria. Loppu onkin sitten kiinni meistä aikuisista!  

Yleistietoa harrasteista:

  • Kaikki sunnuntaihin 31.1. mennessä harrasteisiin ilmoittautuneet ovat mahtuneet ryhmiin.
  • Keskiviikon uintiryhmät ovat klo 13.30-14.30 ja klo 14.30-15.30. Valitse ryhmä koulun loppumisajan suhteen: klo 13.00 tai aiemmin koulusta päässeet osallistuvat pääasiallisesti klo 13.30 ryhmään. Tarvittaessa klo 15.30 voidaan järjestää yksittäinen ryhmä, johon mahtuu rajatusti osallistujia.
  • Valmennuskeskus Viilinkin 7-9 -luokkalaisille tarkoitettujen ryhmien osalta ensisijaisesti keskiviikon ryhmään ilmoittautuneet ovat keskiviikon ryhmässä ja muut voivat mennä toiveiden mukaiseen ryhmään. Ryhmäjakoja muutetaan tarvittaessa ensimmäisten kertojen jälkeen. Viilinkin perjantain ryhmään mahtuu vielä.
  • Keski-Karjalan musiikkiopiston maanantain ukulele-ryhmässä aikavälillä 13-14 kokoontuu kolme 20 minuutin kestoista ryhmää. Ryhmien aloitusajat ovat siis klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Ryhmä alkaa ma 8.2. Ensimmäisellä kerralla kaikki kokoontuvat klo 13.00.

 

Ps. Edelleen voi ilmoittautua! Linkki harrastustoiminnan lukujärjestykseen.
 

Yhteydenotot ja lisätiedot:
vapaa-aikapäällikkö Tapio Niskanen, tapio.niskanen@kitee.fi
vs. sivistysjohtaja Matias Valoaho, matias.valoaho@kitee.fi
 

Lapsia jumppaamassa aikuisten johdolla liikuntasalissa.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute