Sisältöjulkaisija

angle-left 5-vuotiaiden maksuton (20h/viikko) varhaiskasvatuskokeilu

5-vuotiaiden maksuton (20h/viikko) varhaiskasvatuskokeilu

Kiteen kaupunki on mukana 5-vuotiaiden (vuonna 2013 syntyneet lapset) maksuttomassa 20h/viikko varhaiskasvatuskokeilussa 1.8.2018 - 31.7.2019.

Kiteen kaupunki on mukana valtakunnallisessa 5-vuotiaiden (vuonna 2013 syntyneet lapset) maksuttomassa varhaiskasvatuskokeilussa (20h/viikko). Maksutonta varhaiskasvatusta järjestetään kaikissa toimintamuodoissa - perhepäivähoidossa, Päiväkoti Siilinpiilossa, Puhoksen ja Kesälahden päiväkodeissa sekä Päiväkoti Kiepissä. Maksuton varhaiskasvatusaika on päivittäin klo 9.00 - 13.00, paitsi Puhoksessa maksuton aika on klo 8.30 – 12.30. Mikäli lapsi tarvitsee maksuttoman ajan lisäksi varhaiskasvatusta vanhempien työn ja/tai päätoimisen opiskelun vuoksi, täytetään lisäksi tuntisopimus.
5-vuotiaiden maksuton kokeilu on suunnitelmallista, tavoitteellista, leikinomaista lapsen yksilöllisiin tarpeisiin ja kokemuksiin pohjautuvaa varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta suunniteltua toimintaa. Toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana myös Digiloikka – ja Liikuntaloikka – projektit. Varhaiskasvatuksen kokeilun toteuttamisesta vastaa päiväkodeissa lastentarhanopettaja ja perhepäivähoidossa perhepäivähoitaja.

Kokeilussa mukana olevat ryhmät:

  • Kesälahden päiväkodissa Poukkuluoson koulun tiloissa erillisenä ryhmänä 13.8.2018 alkaen klo 9.00 – 13.00. Henkilöstö: lastentarhanopettaja ja lähi-hoitaja
  • Puhoksen päiväkodissa osana Iippanat ryhmän toimintaa. Toiminnasta vastaa lastentarhanopettaja Taru Heikura
  • Siilinpiilossa ja perhepäivähoidossa kokeilu toteutuu osana muun ryhmän toimintaa
  • Päiväkoti Kiepin kokopäivähoidossa osana Mesikämmenet ryhmän toimintaa. Toiminnasta vastaa lastentarhanopettaja Eira Pennanen
  • Päiväkoti Kiepin osapäivähoidossa Pikku-Karhut ryhmässä, joka on avoinna päivittäin klo 9.00 – 13.00
  • Kellonsoittajantie/Tuulikellot ryhmässä kolmena päivänä viikossa (ma – ke, ke – pe) klo 9.00 – 13.00

Erityislastentarhanopettajat osallistuvat 5-vuotiaiden kokeilun aikana ryhmien toimintaan ja ovat mukana lastentarhanopettajan rinnalla arvioimassa lasten tuen tarvetta ja suunnittelemassa/to-teuttamassa tarvittavia tukitoimia.

  • Henna Tuhkanen: Kesälahden päiväkoti ja esiopetus, Päiväkoti Kieppi
  • Anu Alhainen: Hutsin esikoulu, Puhoksen päiväkoti, Siilinpiilo ja perhepäivähoito

Perhe ei menetä kotihoidontuen alle kouluikäisestä sisaruksesta maksettavaa hoitorahaa, mikäli lapsi osallistuu vain maksuttomaan 20 h/viikko ryhmään.
Maksuttomaan 5-vuotiaiden kokeiluun ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella, joita saa varhaiskasvatuksen toimistosta: Kiteen kaupunki, Kiteentie 25, 82500 Kitee.

Lapset leikkivät hiekkalaatikolla

Lisätietoja

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute