Sisältöjulkaisija

angle-left Yli 70-vuotiaiden asiointiapu Kiteellä

Yli 70-vuotiaiden asiointiapu Kiteellä

Kiteen kaupunki järjestää Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan Matalan kynnyksen apua asiointiin yli 70-vuotiaille. Tätä riskiryhmää halutaan erityisesti suojata koronavirustartunnoilta, mutta kaikilla ikäihmisillä ei välttämättä ole omaisia tai naapuriapua saatavilla. Kiteellä asiointiapua tarvitsevien asiakkaiden puheluiden vastaanotto käynnistyy tänään. Apuun on saatu ilahduttava joukko vapaaehtoisia toimittamaan ruokakuljetuksia yli 70-vuotiaiden asukkaiden kotioville.

 

Kiteen kaupunki järjestää keskitetysti perjantaista 27.3.2020 alkaen asiointiapua kaupassa ja apteekissa käyntiin kiteeläisille ja kesälahtelaisille yli 70-vuotiaille.

Asiointiapua tarvitseva asiakas soittaa kunnan palvelunumeroihin. Numerot palvelevat maanantaista perjantaihin klo 9-15. Kiteellä palvelunumero on 040 105 1020, Kesälahden pitäjässä palvelee numero 040 105 2222.

Puhelimeen vastaavat kaupungin asiointipisteiltä tutut työntekijät. Kaupungin yhteyshenkilö kysyy asiakkaalta yhteystiedot. Sen jälkeen kaupungin yhteyshenkilö välittää asiointiapua tarvitsevan tiedot lähimmälle vapaaehtoiselle toimijalle. Vapaaehtoinen soittaa asiakkaalle ja sopii käytännön kauppa-asioinnista suoraan hänen kanssaan puhelimitse.

Pyydämme jokaista välittämään tietoa asiointiavusta sitä tarvitseville iäkkäille läheisilleen. Läheistä vanhusta voi myös auttaa perustamaan laskutustilit kauppaan ja apteekkiin, jos sellaisia ei ole vielä olemassa. Näin helpotetaan asiointipalvelun aloittamista huomattavasti.  

Ikäihmisiä voi ja kannattaa edelleen auttaa myös omatoimisesti. Ei unohdeta naapuriavun merkitystä! Kannustamme myös kaikkia yli 70-vuotiaita edelleen pyytämään rohkeasti apua sukulaisilta, lähimmäisiltä ja naapureilta. Muistettava on kuitenkin se, että läheistä kontaktia tulee välttää. Kauppakassit voi jättää esimerkiksi ulko-oven eteen.  

Lisätietoja asiointiavun toiminnasta kotisivujemme Asiointiapu-sivulla.

Lisätietoja Kiteen kaupungin asiointiavusta antaa hallintopäällikkö Teppo Koskinen, p. 040 105 1012, teppo.koskinen@kitee.fi

Asiointiavusta ja muista koronaan liittyvistä tärkeistä tiedoista kerrotaan tarkemmin Keski-Karjalan alueella torstaina 2.4. 2020 joka talouteen jaettavassa lehdessä, joka toteutetaan yhteistyössä Keski-Karjalan kuntien ja paikallislehti Koti-Karjalan kanssa. 
 

Kaupan ostoskärryt ulkona pihalla.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute