Sisältöjulkaisija

angle-left Vuodenvaihteen koronakatsaus

Vuodenvaihteen koronakatsaus

Koronavirusepidemia Pohjois-Karjalassa on edelleen kiihtymisvaiheessa, eikä tartuntojen määrä ole merkittävästi vähentynyt viime viikkojen aikana. Koko alueella ja näin ollen myös Kiteellä ovat 10.1.2021 saakka voimassa yhtenäiset suositukset kasvomaskien käytöstä, yksityistilaisuuksista, matkustamisesta ja harrastustoiminnasta. Aluehallintoviraston määräämä yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kielto on voimassa 22.1.2021 saakka.

Joulun ja vuodenvaihteen aikaan moni viettää ansaittua lomaa. Toivomme, että kaikki pyrkisivät myös loman aikaan noudattamaan valtakunnallisia ja alueellisia koronaohjeistuksia, vaikka edessä saattaa olla matka tapaamaan sukulaisia eri puolille Suomea.

Koska koronatilanne vaihtelee Suomessa alueittain, on ennen matkustamista viisasta selvittää määränpään koronatilanne ja siihen liittyvä ohjeistus. Erityisesti ulkomaille matkustettaessa on syytä paitsi selvittää kohdemaan tilanne, myös huomioida Suomen ohjeistus palatessa. Kiteelle matkustaville voi puolestaan välittää alueen koronainfoa etukäteen. 

Suojaudutaan ja käydään tarvittaessa koronatestissä

Koronatestiin suositellaan edelleen hakeutumaan matalalla kynnyksellä, heti oireiden ilmaannuttua. Kiteellä testauspalvelu on avoinna virka-aikaan lukuun ottamatta jouluaattoa, joulupäiviä, uudenvuodenpäivää sekä loppiaista, jolloin palvelu on suljettu. 24.-26.12.2020 välisenä aikana sekä 1.1.2021 ja 6.1.2021 testaukseen voi hakeutua Joensuuhun.

Kiteen katukuvassa kasvomaskit ovat kiitettävästi käytössä, ja tästä valveutuneet kiteeläiset ansaitsevat kiitokset! Erityisen tärkeää maskin käyttö on julkisissa sisätiloissa eli esimerkiksi kauppaliikkeissä. Jokaisen kasvoilla oleva maski tekee asioinnista turvallisempaa yhdessä riittävien turvavälien ja hygieniasääntöjen noudattamisen kanssa.

Kannustamme kauppiaita ja yrittäjiä pitämään tarjolla käsidesiä ja mikäli mahdollista, myös kasvomaskeja suojautumattomille asiakkaille. Ensisijaisesti maskien hankkiminen ja käyttö on kuitenkin jokaisen omalla vastuulla.

Kertauksena Kiteen kaupungin alueella 10.1.2021 saakka voimassa olevat suositukset:

-Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajattava 20 henkilöön 22.1.2021 saakka
-Suositellaan yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistuksien täyttymistä
-Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
-Suositellaan sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta keskeytettäväksi
-Suositellaan sisätiloissa tapahtuvissa liikuntaharrastuksissa maskin käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille. Maskia ei tarvitse pitää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana eikä pesu- tai pukeutumistiloissa. Ulkopuolisten oleskelua harrastetiloissa tulee välttää.
-Kiteen lukiossa on voimassa maskisuositus. Opiskelijoille suositellaan oman maskin käyttöä. 
-Etätyösuositus aina kun mahdollista
-Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Kiteen liikuntapalvelujen rajoitukset 10.1.2021 saakka:

-Kaupungin tiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäliikunta on keskeytetty.
-Kiteen kaupungin tarjoamat yleisöluisteluvuorot Kiteen Jäähallissa on peruttu.
-Uimahalli Vespelin saunatilat ovat poissa käytöstä ja uimahallin sekä kuntosalitilojen osallistujamäärää rajoitetaan.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti.

Kiteen kaupungintalo on suljettu 23.12.2020-3.1.2021. Muutoin pääsisäänkäynti on auki klo 9-15. Kaupungintalon muut ulko-ovet on suljettu asiakkailta. Asiakkaiden henkilökohtaista asiointia kaupungintalolla ohjeistetaan välttämään.

Kiitämme kaikkia asukkaita kuluneesta vuodesta ja toivotamme hyvää ja rauhallista joulua sekä riemukasta uutta vuotta! Nautitaan juhlapyhistä turvallisesti.

Pekka Hirvonen 
vs. kaupunginjohtaja

 

Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Puhoksen myilly talvisessa, sinisessä iltahämyssä.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute