Sisältöjulkaisija

angle-left Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy jälleen

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy jälleen

Viime vuonna Liiketoimintaa Kiteelle -sarjan voitti Hiil Oy, jonka liiketoiminta on ottanut reippaita harppauksia eteenpäin. Star Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy torstaina 1.helmikuuta, ja on käynnissä 31.maaliskuuta saakka.

Kilpailuun saapuneet ehdotukset ja eri kategorioiden voittajat viime vuosilta ovat tulleet hyvin erilaisilta aloilta, mutta niitä yhdistää innovatiivisuus, kestävyys, menestyksen nälkä ja potentiaali kansainväliseen menestymiseen.
- Olemme ylpeitä kilpailun myötä vauhtiin saaduista menestystarinoista. Tavoittelemme mukaan tutkijoita ja tutkimuslähtöisiä organisaatioita, jotka kaipaavat tukea tutkimustoimintansa tuotosten kaupallistamiseen. Etsimme erityisesti pohjoiskarjalaista yrittäjyyttä edistäviä ideoita ja tulevaisuuden liiketoimintaa, mutta osallistujat voivat toimia niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, kertoo Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring
Viime vuonna kilpailuun saapui 257 hyväksyttyä ideaa, joista 253 Suomesta ja 4 ulkomailta. Liiketoimintaa Kiteelle -sarjan voittaneen Hiil Oy:n liiketoiminta on ottanut reippaita harppauksia eteenpäin. 
– Merkittävin edistysaskeleemme on hiillytyslaitteisto, jolla tuotamme nyt hiillettyä puuta ja Kiertopuu®️ -tuotteita kiertotalousperiaattein markkinoiden tarpeisiin, avaa Joona Kotilainen, yksi yrityksen perustajista.
Viime vuoden menestyjiä on myös ColdXray, jonka kehittämä teknologia mahdollistaa aiempaa kompaktimmat ja energiatehokkaammat röntgenlaitteet.
– Saimme kilpailusta ratkaisevia kommentteja liiketoimintasuunnitelmamme ja tavoitteidemme hiomiseksi. Merkittävää on myös vuorovaikutus potentiaalisten sijoittajien ja startup-yhteisön kanssa. Palkinto on helpottanut yrityksen perustamista ja patenttihakemusten tekemistä, kertoo ColdXrayn perustaja Petr Obraztsov

Start Me Up 2024 avaa mahdollisuuksia uusille kasvuyrityksille kuudessa kategoriassa

Tämän vuoden kilpailussa on pääpalkinnon lisäksi viisi kategoriaa. Yhteistyökumppaneita on 27. Pääpalkinnon arvo on 35 000 euroa. Lisäksi muissa kilpailukategorioissa tarjolla on 1000–10 000 euron suuruisia palkintoja. Kilpailuaika alkaa 1.2. ja osallistumislomake tulee jättää 31.3. mennessä. Tämän jälkeen Business Joensuu esikarsii kaikista ehdotuksista enintään viisikymmentä ideaa tuomariston arvioitavaksi. Tuomaristo arvioi ideat kolmessa raatipäivässä, joista toisena jatkoon valitut pitchaavat ideansa tuomaristolle livetapahtumassa 17.4.2024. Voittajat julkistetaan palkintogaalassa 15.5.
Onnistujat rohkaisevat uusia yrittäjiä ja yrittämistä pohtivia mukaan. Premium-hilloja ja -juomia valmistavan Nokiakka Oy:n Antti Gavrilov pitää kilpailua tärkeänä askeleena investointien ja tuotteiden näkyvyyden kannalta.
– Saimme tuotteemme muun muassa kansainväliseen jakelukanavaan, josta tilataan laadukkaita elintarvikkeita superjahdeille. Itseluottamus on kasvanut huimasti. Kannustan osallistumaan, kehtaamista ei kannata asettaa esteeksi.

Lisätietoa kilpailusta voit lukea tästä

Kuvassa Start Me  Up-kilpailun logo eli kanamunasta kuoriutunut hehkulamppu.

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute