Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarajoitusten noudattaminen on nyt ratkaisevan tärkeää

Koronarajoitusten noudattaminen on nyt ratkaisevan tärkeää

Kiteen alueella ollaan edelleen koronan leviämisvaiheessa. Kaupungin johto kannustaa ihmisiä äärimmäiseen varovaisuuteen.

Kiteen alueella on viime päivien aikana vahvistunut uusia koronatartuntoja, pääasiassa kuitenkin jo karanteenissa olevilta henkilöiltä. Kiteellä ja Kesälahdella ollaan vahvasti koronapandemian leviämisvaiheessa, minkä vuoksi jokaisen tulee noudattaa erityistä huolellisuutta kaikkien turvallisuus- ja hygieniasääntöjen sekä rajoitusten noudattamisessa.

Kasvomaskin käyttösuositus on voimassa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Älä siis mene kauppaan tai asioimaan ilman kasvomaskia!

Siun Sote jakaa maskeja vähävaraisille. Kiteen jakelupaikka on ViaDian tiloissa Kiteen Yhteisötalolla / Huvikeskuksella osoitteessa Välttimäentie 4. Jakeluajat ovat maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10:30-12:30 ja tiistaisin klo 13-18. 

Kesälahdella kasvomaskien jakelu tapahtuu kirjaston asiointipisteellä osoitteessa Pyhäjärventie 3. Kesälahden jakeluajat ovat maanantaisin klo 12-18, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-15, torstaisin klo 10-17 ja perjantaisin klo 10-15.

Siun Sote korostaa, että koronan leviämisen ehkäisemiseksi on erityisen tärkeää hakeutua koronatestiin pienimmissäkin oireissa. Vain näin tartunnan saaneet sekä koronalle altistuneet tavoitetaan ja tartuntaketjut voidaan kartoittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Vierailuja ikäihmisten luona on viisainta välttää tai tehdä vain erittäin harkitusti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Näin suojellaan koronavirukselle altista riskiryhmää kaikkein varmimmin.

Noudatetaan ohjeiden mukaista käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä kaikkialla. Oireisena ei saa lähteä asioimaan, vaan on hakeuduttava koronatestiin. Yhdessä suosituksia ja rajoituksia noudattaen voimme päästä pikaisemmin ohi tästä erittäin vaativasta vaiheesta.

 

Kiteen kaupungintalon pääsisäänkäynti on toistaiseksi avoinna klo 9-15. Kaupungintalon muut ovet pidetään suljettuina. Kaupungin asiointipisteillä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia. Asioiden hoitaminen kaupungin toimistoissa onnistuu myös puhelimitse tai sähköpostilla, ja asiointiajan voi varata ennalta soittamalla.

Kaikissa Kiteen kaupungin toiminnoissa noudatetaan viranomaismääräysten mukaisia kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia. Kaupunki seuraa koronatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja reagoi siihen tarvittaessa. Ajankohtainen ohjeistus löytyy aina kaupungin verkkosivuilta.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Sini- ja vihreäsävyisiä vesivärein maalattuja koronaviruksia.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute