Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen kaupunki palkittiin Urheilugaalassa

Kiteen kaupunki palkittiin Urheilugaalassa

Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton järjestämässä 18. liikunnan ja urheilun maakunnallisessa Urheilugaalassa palkittiin perjantaina 31.1.2020 hotelli Kimmelissä Joensuussa liikunnan ja urheilun parissa ansioituneita tahoja.
Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n valitsemat vuoden 2019 ansioituneet tahot Pohjois-Karjalassa olivat seuraavat:

• vuoden urheiluseura/ Ilomantsin Urheilijat ry
• vuoden maakunnallinen liikuttaja/ Joensuun seudun kansalaisopisto
vuoden liikunta- ja urheilukunta/ Kiteen kaupunki
• vuoden Pokalin yhteistyökumppani/ Abloy Oy
• Elämänura-palkinto/ Paula-Irmeli Halonen

Palkinnon vastaanottivat Kiteen kaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan
puheenjohtaja Mervi Holopainen ja vapaa-aikapäällikkö Tapio Niskanen. Kuva: Pokali.
 


Urheilugaalassa palkittiin myös sanomalehti Karjalaisen kultamitalilautakunnan valitsemat kilpa- ja huippu-urheilussa ansioituneet tahot vuonna 2019; vuoden kultamitalin saaja ja Pohjois-Karjalan paras urheilija / Juha Puhtimäki, vuoden valmentaja / Juhani Simonen, vuoden joukkue / Joensuun Mailan miesten Superpesisjoukkue, vuoden nuori urheilija / hiihtäjä Lotta Kurttila. Lisäksi Veikkaus muisti Paula-Irmeli Halosta Uuno-palkinnolla ja erityisellä Jokeri –palkinnolla, joka oli arvoltaan 500 € ja jonka Halonen lahjoitti hyväntekeväisyyteen eli lentopalloseura Joen Juju ry:n nuorten osallistumiseen Power Cupiin. Lisäksi Susirajan Urheilutoimittajat valitsivat Vuoden pohjoiskarjalaiseksi urheiluteoksi Lassi Etelätalon neljännen sijan yleisurheilun MM-kisoissa.


Kiteen vuoden liikuttajia ovat Keski-Karjalan Jetina ry ja Karelianpolut-hanke

Juhlassa palkittiin myös Pohjois-Karjalan kuntien valitsemat vuoden liikuttajat kunnittain - Kiteellä valinta kohdistui Keski-Karjalan Jetina ry:hyn ja Karelianpolut-hankkeeseen.

Vuosina 2018-2019 Keski-Karjalaan valmistuneet Karelianpolut ovat tuoneet laadukkaan lisän Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven alueen liikuntapaikkatarjontaan. Erittäin selkeästi merkityt monipuoliset reitit ovat liikuttaneet vuoden 2019 aikana merkittävästi niin kuntalaisia, kesäasukkaita kuin matkailijoita ympäri vuoden. Reiteillä on järjestetty viime kesänä valtakunnallisesti suosittu Tour de Karelianpolut-maastopyöräilykilpailu, joka saa jatkoa. Jetinan taholta on tuettu myös paljon eri yhdistysten hakemien liikunnallisten leader-hankkeiden kautta kolmannen sektorin tuottamaa liikuntatoimintaa.

Urheilugaalan sinivalkoinen logo.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute