Sisältöjulkaisija

angle-left Kiteen kaupungille rahoitusta vieraslajien torjuntaan

Kiteen kaupungille rahoitusta vieraslajien torjuntaan

Kiteen kaupunki haki ja sai rahoitusta vieraslajien torjuntaan. Kaupunki torjuu vieraslajeja maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman hankkeen avulla vuosien 2021-2023 aikana.

Hankkeen aikana järjestetään talkoita ainakin Rantapuistossa: tervetuloa mukaan torjumaan vieraslajien leviämistä! Kevään edetessä vieraslajien torjunnasta ja tulevista talkoista tiedotetaan lisää.

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Kiteen nuorkauppakamari ry ja Kiteen maa- ja kotitalousnaiset yhdessä Kiteen maatalousseuran kanssa. Vieraslajijätteen hävittämisessä yhteistyökumppanina toimii Kiteellä Sopensuon kaatopaikan toiminnasta vastaava Lassila & Tikanoja Oy.

Vieraslajien torjuntatalkoiden järjestämiseen ja itse torjuntatyöhön pääsevät mukaan muutkin yhdistykset ja toimijat. Kiinnostaako yhteistyö? Lisätietoja hankkeesta saa vastaavalta ympäristöavustaja Marjo Tikalta (marjo.tikka@kitee.fi tai p. 040 105 1216).

Haitallisten vieraslajien osalta näkyvin muutos Kiteen ja Kesälahden katukuvassa tulee olemaan kurtturuusujen poisto viherkaistoilta. Tiesithän, että kurtturuusun ja sen valkokukkaisen version kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen!

Lisätietoa hankerahoituksesta.

Yksi kurtturuusun vaaleanpunainen kukka vihreiden lehtiensä ympäröimänä.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute