Sisältöjulkaisija

angle-left Hallitukselta 2,4 miljoonaa euroa Kiteen Puhoksen liittymän parannukseen

Hallitukselta rahoitusta Puhoksen liittymän parannukseen

Hallitus osoitti 2,4 miljoonaa euroa Valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyihin Puhoksen kohdalla Kiteellä.

Maan hallitus sopi 17.9.2019 vuoden 2020 budjettiesityksessään perusväylänpidon rahoituksen lisäyksestä, jolla rahoitetaan pieniä liikenneverkon parantamishankkeita. Näillä hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä ja liikenneturvallisuutta sekä edistetään elinkeinoelämän kuljetusten sujuvuutta. Kiteen kohdalla tämä tarkoittaa kauan kaivattua rahoitusta Valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyihin Puhoksen kohdalla.

Kiteen kaupungin johdon ja muiden tahojen määrätietoinen työ ja yhteistyö kansanedustajien ja maakuntaliiton kanssa palkittiin, kun hallitus osoitti Puhoksen kohdan liittymän parantamiseen 2,4 miljoonan euron rahoituksen. Hankkeella halutaan parantaa raskaan liikenteen olosuhteita ja liikenneturvallisuutta, sujuvoittaa liikennettä sekä pienentää pohjaveden pilaantumisriskiä.

Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Lahtela iloitsevat uutisesta:

— Tunnemme todella, että tässä saimme valtioneuvoston merkittävän ensimmäisen konkreettisen vastauksen Kiteen kesällä esittämään huutoon. Hankkeen toteutumisen eteen on tehty paljon taustatyötä ja sen kokonaismerkitystä on ahkerasti korostettu Kiteellä vierailleille ministereille. Parannetaanhan liittymän myötä teollisuuselämän edellytyksien lisäksi myös yleistä turvallisuutta ja Puhoksen teollisuusalueen houkuttelevuutta.

Maakunnalliselle yhteistyölle Auvinen antaa kiitosta:

— Pohjois-Karjalan kansanedustajat ja maakuntaliitto ovat olleet kanssamme valmistelemassa ja esittelemässä asiaa eteenpäin saumattomassa yhteistyössä.

Kun suunnitelmat ovat valmiit, toteutus on mahdollista aloittaa nopeastikin.

Lähikuva asfaltoidusta maantiestä.

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

PTV-sisältö

Sivu arviointi ja palaute