Sähköiset asiointipalvelut

vipu.mavi.fi kuvalinkkiVipu on viljelijöiden verkkoasiointipalvelu. Vipu-palvelussa laaditaan sähköinen tukihakemus ja siellä voi tarkastella oman maatilan tukihakemustietoja ja karttakuvia. Maatilan tietoja voi selailla ja karttatoimintoja hyödyntää myös tukihaun ulkopuolella.
Vipu-palvelun käyttöön tarvittavan käyttöoikeuden voi myöntää tilan valtuutettu ensisijainen viljelijä Vipu-pavelussa tai käyttöoikeutta voi hakea oman kunnan maaseututoimistosta lomakkeella 457.
Vipu-palvelun käyttöohjeet

Kansalaisten lomake- ja asiointipalvelut suomi.fi -sivulla

Eläinrekisterisovellus lampaille, vuohille ja sioille

Eläinrekisterin viranomaisliittymä

Raatonetti

WebElmer - nautarekisteri

Naseva, nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä

Sikava, sikojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä

Lomitusnetti, sähköiset lomituspalvelut

Melan sähköiset asiointipalvelut

Maaseututoimijoiden infoalusta Ajuri.fi Ajuri.fi  Maaseututoimijoiden koulutus- ja tapahtumakalenteri Pohjois-Karjalassa

ProAgria Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri

Farmarin Pörssi - tilojen välinen kauppapaikka
 

Vipu-palvelun ongelmista ja käyttövaltuuksista


Vipu-palvelun kirjautumisongelmissa on syytä ensin tarkistaa ovatko pankkitunnukset tai mobiilivarmenne omaan henkilötunnukseen kytketyt tunnukset, yrityksen tunnuksilla ei voi kirjautua. Toiseksi täytyy muistaa kenelle asiointioikeudet tilalla on haettu ja myönnetty lomakkeella 455(ensisijaiseksi viljelijäksi nimetty) tai 457. Vain se jolle on myönnetty asiointioikeudet, voi tehdä sähköiset hakemukset ym. Kaikille omistajiksi ilmoitetuille on annettu selausoikeudet. Myönnetyt oikeudet ovat nähtävissä Vipu-palvelussa.

Vipu-palvelu toimii parhaiten Mozilla Firefoxin ja Google Cromen uusimmilla versioilla, Internet Explorerilla esiintyy erilaisia ongelmia.
 

Kirjaudu Vipu-palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Vanhat käyttöoikeudet ja -tunnuksen lakkasivat toimimasta vuoden 2013 lopussa.

Käyttöoikeuksien lisäykset, muutokset ja poistot tehdään Vipu-palvelussa tai  lomakkeella 457.