Kuvataide ja näyttelyt

Museoita

Kiteellä on useita museoita,mm. Kesälahden ja Kiteen Kotisetumuseot, Kesälahden Kyllikinpiha, Kiteellä erikoisuutena Savikon maakauppa. 
*****************
Kiteen kotiseutumuseo voitti Savo-Karjalan paikallismuseokilpailun 2014. Merkittävänä palkitsemisperusteena oli mm. museon Nightwish-näyttely, joka on nähtävänä tulevanakin kesänä.

 

Ajankohtaista

LIIKKUVAT LELUT: Riitta Aittomäen ja Hans Collianderin perinteisiä liikkuvia puuleluja näytillä Sovintolassa Kesälahdella to 23. ja pe 24.11. klo 16–19 sekä la 25.11. klo 10–13.

PERHOKALASTUS- NÄYTTELY Kiteen kirjastossa marraskuun ajan.  Joensuun Perhokalastajat ry. Vapaa pääsy.

Savonlinnalaisen kuvataitelija Marja Putuksen "Maalauksia metsän pohjalta" Sovintolan Kulttuurikammarissa Kesälahdella (Pyhäjärventie 8)  21.10. -2.12.2017. Avajaiset lauantaina 21.10. klo 12. Tervetuloa! Näyttely on avoinna to -pe 12 -16 ja la 10-13 Kesälahden kulttuuriseura.

IIRIS MÄEN VALOKUVIA Nuoriso- ja yhteisötalo Linkissä
***********************************************************************
Leo Karppasen  SAIHO-ATELJEE Heinoniemellä avoinna tilauksesta,   soita 040 770 3577.
*****************************************************************
Kesälahden kyläkuvaajan eli Atteron eli Arvo Ahokkaan (1931-2009) valokuville omistettu www.attero.fi .- sivusto on julkaistu verkossa.

 

 

Kuvataidetta ja näyttelyitä

Leo Karppasen Saiho-Ateljeessa Heinoniemellä on myös talviaikaan sop. mukaan laaja taiteilijan oma näyttely, Niinikummussa Galleria Tienkorvassa Pellikkalantie 2:ssa on kesäisin taidenäyttelyitä. Kesälahden kulttuuriseura,ja Sovintola Yhdistys pitävät yllä Kesälahden alueen vireää kuvataidetoimintaa näyttelyin ja kurssein.

Kuvataideopetusta lähinnä harrastajille tarjoaa Keski-Karjalan kansalaisopisto, jonka yhteydessä toimiva Kiteen Kuvataidekoulu antaa myös taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Kesäisin taideleirejä järjestetään mm. Niinikummussa.