Kuvataide ja näyttelyt

Museoita

Kiteellä on useita museoita,mm. Kesälahden ja Kiteen Kotisetumuseot, Kesälahden Kyllikinpiha, Kiteellä erikoisuutena Savikon maakauppa. 
*****************
Kiteen kotiseutumuseo voitti Savo-Karjalan paikallismuseokilpailun 2014. Merkittävänä palkitsemisperusteena oli mm. museon Nightwish-näyttely, joka on nähtävänä tulevanakin kesänä.

 

Ajankohtaista

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ja sodissa kaatuneiden kiteeläisten sankarivainajien muistolle omistettu, TAIDEINSTALLAATIO ´TAIVAS KATTONA` 30.11. - 6.12.. Näyttely avoinna päivittäin klo 17-19. Kitee Taipale, Suorannantie 5.  Kivinavetan rauniopihassa on 50 kuusta, joissa palaa jokaiselle kiteeläiselle sankarivainajalle omistettu valo.

Rauniopihassa kenttähartaus itsenäisyyspäivänä 6.12 klo 17. Heikki Pirinen.
Navettagalleriassa esillä valaistu jouluseimi, avoinna näyttelyn aukioloaikana.
Taipaleen kylätalolla itsenäisyyspäivänä kahvitarjoilu klo 15-16.30 ja sota-ajan valokuvanäyttely, Taipaleen kylätoimikunta.


LIIKKUVAT LELUT: Riitta Aittomäen ja Hans Collianderin perinteisiä liikkuvia puuleluja näytillä Sovintolassa Kesälahdella to 23. ja pe 24.11. klo 16–19 sekä la 25.11. klo 10–13.

PERHOKALASTUS- NÄYTTELY Kiteen kirjastossa marraskuun ajan.  Joensuun Perhokalastajat ry. Vapaa pääsy.

Suomi 100: TASAVALLAN PRESIDENTIT Kesälahden kirjastossa 20.11.-15.12. Sirkku-Maria ja Markku Tommolan postikortti- ja postimerkkinäyttely.

Savonlinnalaisen kuvataitelija Marja Putuksen "Maalauksia metsän pohjalta" Sovintolan Kulttuurikammarissa Kesälahdella (Pyhäjärventie 8)  21.10. -2.12.2017. Avajaiset lauantaina 21.10. klo 12. Tervetuloa! Näyttely on avoinna to -pe 12 -16 ja la 10-13 Kesälahden kulttuuriseura.

IIRIS MÄEN VALOKUVIA Nuoriso- ja yhteisötalo Linkissä
***********************************************************************
Leo Karppasen  SAIHO-ATELJEE Heinoniemellä avoinna tilauksesta,   soita 040 770 3577.
*****************************************************************
Kesälahden kyläkuvaajan eli Atteron eli Arvo Ahokkaan (1931-2009) valokuville omistettu www.attero.fi .- sivusto on julkaistu verkossa.

 

 

Kuvataidetta ja näyttelyitä

Leo Karppasen Saiho-Ateljeessa Heinoniemellä on myös talviaikaan sop. mukaan laaja taiteilijan oma näyttely, Niinikummussa Galleria Tienkorvassa Pellikkalantie 2:ssa on kesäisin taidenäyttelyitä. Kesälahden kulttuuriseura,ja Sovintola Yhdistys pitävät yllä Kesälahden alueen vireää kuvataidetoimintaa näyttelyin ja kurssein.

Kuvataideopetusta lähinnä harrastajille tarjoaa Keski-Karjalan kansalaisopisto, jonka yhteydessä toimiva Kiteen Kuvataidekoulu antaa myös taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Kesäisin taideleirejä järjestetään mm. Niinikummussa.