Kuvataide ja näyttelyt

Museoita

Kiteellä on useita museoita,mm. Kesälahden ja Kiteen Kotisetumuseot, Kesälahden Kyllikinpiha, Kiteellä erikoisuutena Savikon maakauppa. 
*****************
Kiteen kotiseutumuseo voitti Savo-Karjalan paikallismuseokilpailun 2014. Merkittävänä palkitsemisperusteena oli mm. museon Nightwish-näyttely, joka on nähtävänä tulevanakin kesänä.

 

Ajankohtaista


************************************************************************
Kosolan luontopolulla Puhoksen koulun, esikoulun ja päiväkodin yhteistyössä tekemä TAIDE-/TIETOPOLKU "Opin Suomesta metsässä". Polun varrelta löytyy tietoa Suomesta ja Puhoksen alueesta sekä historiasta 17.5.-31.8. QR-koodien kautta polulla saatavilla tietoa laajemmin.
************************************************************************
Kitee International Music and Art Festival 2017 TAIDENÄYTTELY Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarisen aulassa 11.7.-18.8. ma-pe klo 9-15 ja la-su klo 12-15.
*****************************************************************
Leo Karppasen  SAIHO-ATELJEE Heinoniemellä avoinna tilauksesta,   soita 040 770 3577.
*****************************************************************
Kesälahden kyläkuvaajan eli Atteron eli Arvo Ahokkaan (1931-2009) valokuville omistettu www.attero.fi .- sivusto on julkaistu verkossa.

 

 

Kuvataidetta ja näyttelyitä

Leo Karppasen Saiho-Ateljeessa Heinoniemellä on myös talviaikaan sop. mukaan laaja taiteilijan oma näyttely, Niinikummussa Galleria Tienkorvassa Pellikkalantie 2:ssa on kesäisin taidenäyttelyitä. Kesälahden kulttuuriseura,ja Sovintola Yhdistys pitävät yllä Kesälahden alueen vireää kuvataidetoimintaa näyttelyin ja kurssein.

Kuvataideopetusta lähinnä harrastajille tarjoaa Keski-Karjalan kansalaisopisto, jonka yhteydessä toimiva Kiteen Kuvataidekoulu antaa myös taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Kesäisin taideleirejä järjestetään mm. Niinikummussa.