Keski-Karjalan kansalaisopisto


Anna kurssiehdotuksia lukuvuodelle 2018 - 2019
 
Ajankohtaista välilehdellä linkki uuteen opinto-ohjelmaamme.
 
Keski-Karjalan kansalaisopisto on Kiteen kaupungin ja Rääkkylän kunnan omistama oppilaitos, jossa voi opiskella jokainen 16 vuotta täyttänyt tai oppivelvollisuutensa suorittanut. Musiikissa ja joissakin taito- ja taideaineissa annetaan opetusta myös 7 - 16-vuotiaille.

Keski-Karjalan kansalaisopisto on kaikille avoin vapaan sivistystyön oppilaitos, joka mahdollistaa kuntalaisille omaehtoisen oppimisen ja kansalaisvalmiuksien kehittämisen. Keski-Karjalan kansalaisopisto tarjoaa yleissivistävää koulutusta, ammattitaitoa kehittäviä kursseja, myyntipalvelukoulutusta ja harrastustoimintaa kaikenikäisille elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Kansalaisopiston palvelut ovat asiakaslähtöisiä, laadukkaita, taloudellisesti tuotettuja ja helposti saatavilla.

Ajankohtaista
 

Keski-Karjalan kansalaisopiston LV 2017 - 2018 käynnistyy!

Opinto-ohjelmamme ilmestyy pe 18.8.2017 aluejakeluna jokaiseen talouteen seutukunnalla Koti-Karjala lehden välissä.

Tästä voit katsella ennakkoon opinto-ohjelmaa LV 2017 - 2018

Tästä pääset tutkimaan uusia kevään 2018 kursseja ja lehtykäisessä on muutama maininta lisää opiskelijoita kaipaavista kursseista.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ma 28.8.2017 klo 8.00 -

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurssitarjonta

Kurssitarjonnastamme löytyy jokaiselle jotakin. Tutustu tarjontaamme!

Kaikkiin opintoryhmin voi tulla mukaan myös kesken lukuvuoden. Tiedustele vapaita paikkoja toimistosta.

Yhteystiedot

 

REHTORI

040 105 1170  Kyösti Värri

Käyntiosoite Koulutie 3, 82500 Kitee

Opintovapaalla 6.10.2015 - 12.6.2016

------------------------------------------------------

     

TOIMISTO

040 105 1149 Tuija Vaittinen toimistosihteeri

Käyntiosoite toimisto: Koulutie 3, 82500 Kitee

sähköposti kansalaisopisto(a)kitee.fi

------------------------------------------------------

   

OPETTAJAT

040 105 1148 Eija Mujunen vastaava suunnittelijaopettaja

040 105 1119 Markku Hyvönen suunnittelijaopettaja,
 

Käyntiosoite hallinto: Koulutie 3, 82500 Kitee

Sähköpostiosoite muotoa: etunimi.sukunimi(a)kitee.fi  (ä=a, ö=o)

Opettajille voi jättää viestin tai yhteydenottopyynnön opiston toimistoon.

------------------------------------------------------

YHTEYSHENKILÖ RÄÄKKYLÄSSÄ

040 105 1158 Marketta Roivas

-------------------------------------------------------------------

   

 

Rehtorin tervehdys

 

Keski-Karjalan kansalaisopisto on valmiina tarjoamaan virikkeitä, oppia sekä hyviä harrastus-, opiskelu- ja kehittymismahdollisuuksia seutukunnan asukkaille. Opiston koulutustarjonta on nyt valmis ja on kuntalaisten vuoro etsiä tarjonnasta itselle sopivia kursseja. Tarjontamme on avointa ja kuntarajoista riippumatonta – niin kiteeläisille, rääkkyläläisille, tohmajärveläisille kuin muidenkin kuntien asukkaille.

Suomen valtiollisen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotena on hyvä muistaa, että Suomi on mitä suurimmassa määrin sivistyksen synnyttämä ja muokkaama. Vapaa sivistystyö kansalaisopistoissa on yksi näistä perustekijöistä, joka jatkuu edelleen – toki ajan mukana muuttuen.

Kansalaisopiston toimintaan tullaan yleensä mukaan kiinnostavan tarjonnan ja mukavan seuran vuoksi. Kovin moni ei ajattele kansalaisopiston tuottamia taloudellisia hyötyjä, mutta nekin ovat ilmeiset.

Professori Jyri Mannisen tuoreen esitutkimuksen mukaan kansalaisopistoon sijoitettu euro tuottaa opiskelijoille ja yhteiskunnalle noin 3,4 – 5,6 euron hyödyn. Hyöty muodostuu säästöjen ja tuottavuuden yhteissummasta: kun opiskelijan hyvinvointi opiskelun myötä lisääntyy, tuolloin muun muassa yhteiskunnan sosiaali- ja terveysmenot vähenevät. Samaan aikaan yksilön työelämätaidot sekä motivaatio itsensä kehittämiseen ja itsestä huolehtimiseen paranevat.

Yhteiskunnan kannattaa jo pelkästään taloudellisista syistä panostaa kansalaisopiston toimintaan. Kuitenkin vielä tärkeämpää on, että seutukunnan asukkaat löytävät tarjonnastamme itseä kiinnostavaa toimintaa. Siksi alkavan opintovuoden tarjonta on laadittu kurssilaisten ja muiden kuntalaisten esittämien toiveiden perusteella.

Seutukunnan kansalaisopistot tekevät yhteistyötä ja siksi rohkaisen kaikkia keskikarjalaisia tutustumaan niin Keski-Karjalan kuin Tohmajärven kansalaisopiston tarjontaan. Pääasia, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan kansalaisopistojen toimintaan.

Tervetuloa osallistumaan opiston toimintaan, entiset ja uudet opiskelijat – tervetuloa opiskelemaan, oppimaan, virkistymään ja sivistymään Keski-Karjalan kansalaisopistoon!

Kyösti Värri
rehtori