Liikunta ja ulkoilu

Liikunta ja ulkoiluTervetuloa tutustumaan Kiteen kaupungin liikunta- ja urheilupalveluihin.
Kitee Keski-Karjalan kaupunkina tarjoaa asukkailleen monipuoliset urheilu- ja liikuntapaikat.

Kiteellä on pitkät perinteet suomalaisena liikunta- ja urheilukaupunkina. Kiteen liikuntatoimi vastaa Kiteen kaupungin hallinnassa olevien liikuntapaikkojen kunnossapidosta ja luo muita edellytyksiä eri-ikäisten kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle liikunnan avulla, kuten ohjattuja liikuntaryhmiä. Liikunnan painopiste on lapsissa ja nuorissa, työikäisten terveysliikunta ja erityisryhmät huomioiden. Liikuntatoimi tekee myös erittäin paljon yhteistyötä paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen kanssa.

Kiteellä on monipuoliset liikuntapaikat

Kiteellä on eri puolilla kaupunkia erinomaiset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa.

Hutsin urheilukeskus tarjoaa keskitetysti kuntalaisille loistavan mahdollisuuden liikuntaelämyksiin. Alueen ehdoton helmi on Urheilutalo-Uimahalli Vespeli, jossa pääset kuntoilemaan ja rentoutumaan niin uimahallissa, kuin kuntosalilla tai eri kokoisissa liikuntasaleissa. Talvisin Hutsin urheilukeskus tarjoaa kuntalaisille hikeä irroittavat hiihtoladut ja huimapäille erikokoiset hyppyrimäet. Kesäisin alueella on erinomainen yleisurheilu-/jalkapallokenttä, kaksi eri pesäpallokenttää, neljä tenniskenttää sekä kuntoreitit lenkkeilyyn. Hutsin urheilukeskuksesta löytyy myös Hutsin koulun sisäampumarata ja Jäähalliyhtiön omistuksessa oleva jäähalli.

Kesälahden taajamasta löydät mm. Palotalon kuntosalin, tenniskentät sekä Horkkanotkon urheilualueen. Horkkanotkossa sijaitsee hiihto- ja kuntoreitit, jääkiekkokaukalo, luistelualue, pulkkamäki ja urheilukenttä pesäpallon, jalkapallon ja yleisurheilun harrastamiseen.

Hiihtoladut eri puolilla Kiteetä liikuttavat hiihtäjiä lapsista ikääntyviin. Kiteen Peltolassa, terveyskeskuksen vierestä lähtevät ladut suhteellisen tasaisin maastoineen soveltuvat loistavasti kuntohiihtoon. Vaativampia maastoja hakeville Hutsin urheilukeskukselta lähtevät ladut ovat erinomainen vaihtoehto. Eri puolilla Kiteen kyliä on myös loistavasti hoidettuja latuverkostoja ihmisten käytössä.

AIMO:n moottoriurheilualueelta Tolosenmäeltä löydät erittäin laadukkaat mahdollisuudet erilaisiin moottoriurheiluharrastuksiin niin kesäisin kuin talvisin.

Kiteen Rantakentällä voit kokea unohtumattomia hetkiä vuonna 2013 uusitulla hiekkatekonurmella, kun Kiteen Pallon edustusjoukkue ja eri ikäluokat pelaavat pesäpalloa.

Lisäksi koulujen liikuntasalit ja Arppen koulukeskuksessa sijaitseva luistelukaukalo liikuttavat ihmisiä vauvasta vaariin.

Kiteen alueen kuntoilu- ja retkeilyreittiverkosto helposti saavutettavissa

Kiteen alueella on loistavia mahdollisuuksia kuntoiluun ja retkeilyyn hyväkuntoisilla reiteillä. Esimerkiksi Hutsin, Peltolan ja Horkkanotkon alueilla sijaitsevat kunto- ja luontopolut luovat niin talvisin kuin kesäisinkin hyviä mahdollisuuksia luonnossa virkistäytymiseen. Myös muljulassa sijaitseva luonto- ja riistapolku on ahkerassa retkeilijöiden käytössä.

Ota yhteyttä

Liikuntatoimisto sijaitsee Kiteen kaupungintalolla, osoitteessa Kiteentie 25, 82500 KITEE.

Kiteen kaupungin liikuntatoimen asioita hoitaa vapaa-aikapäällikkö Tapio Niskanen, puh. 040 105 1189 tai sähköposti: tapio.niskanen(a)kitee.fi

Urheilutalo-Uimahalli Vespeli

  • lipunmyynti 040 105 1167
  • uinninvalvonta 040 105 1168
  • uimahallivastaava Helena Malinen 040 105 1171
  • sähköposti: uimahalli(a)kitee.fi