Ravitsemustietoa

Laskutusosoite:

Kiteen kaupunki/
Ostolaskut
Kiteentie 25
82500 KITEE


Verkkolaskuoperaattori:
Enfo (003714377140)
Verkkolaskuosoite:
0037016890061
Y-tunnus: 0168900-6

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ohjaavat toimintaamme ja vaikuttavat ruoanvalmistukseen, ruokalistasuunnitteluun sekä elintarvikehankintoihin. Ruoanvalmistuksessa kiinnitämme erityisesti huomiota suolan määrään sekä käytetyn rasvan määrään ja koostumukseen.

Leikki-ikäisten lasten ravitsemukseen liittyy olennaisena osana ravitsemuskasvatus: lapsia kannustetaan maistamaan uusia ruoka-aineita ja ruokia. Lasten ruoka-annokset ovat pienempiä kuin aikuisten, mutta ateria kootaan saman lautasmallin mukaan, joka on käytössä koululaisilla. Välipalan merkitys korostuu lasten kohdalla, sillä lapset ovat herkempiä reagoimaan pitkiin ruokaväleihin ja nälkään. Säännölliset ateriat ja välipalat tukevat lasten hyvää ravitsemusta.

Koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta koululounas kattaa kolmanneksen. Koululaiset annostelevat itse ruokansa linjastosta. Lautasmallilla ohjataan kokoamaan ateria oikein: ½ lautasesta täytetään kasviksilla, ¼ perunalla, pastalla tai riisillä ja ¼ pääruoalla. Koululaisille tarjottu lounas koostuu pääruoasta, salaatista, ruokajuomasta, leivästä ja ravintorasvasta. Leipä on pääsääntöisesti ruisleipää ja näkkileipää.

Ikääntyneiden ruokavalio on periaatteessa samanlainen kuin muulla aikuisväestöllä, mutta itse ikääntymiseen tai sairauksiin liittyvät seikat asettavat erityisiä vaatimuksia ruokavalion kohdalla. Ruokavalion monipuolisuus on tärkeää ja energiatiheyteen kiinnitetään huomiota, sillä syödyt annosmäärät voivat olla pieniä. Ravintolisillä voidaan turvata riittävä ravintoaineiden saanti.

Ota yhteyttä

Ruokapalveluiden vastaava esimies Tuija Hurskainen puh. 040 105 2010
Ruokapalveluohjaaja Mari Hakulinen puh. 040 105 1009
Siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Jaana Kuittinen puh. 040 105 1214

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)kitee.fi