Ota yhteyttä - anna palautetta!


Maistiaisia
Kiteenarium-konsertista kesältä 2017

Ajankohtaista

« Takaisin

Lähiruokapäivä Kipakassa 17.4.2018

Hyvää suomalaista lähiruokaa

Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään (MTK 2011). Lähiruoka on paikallisruokaa, joka edistää oman alueen työllisyyttä, paikallistaloutta ja ruokakulttuuria. Lähiruoka on tuotettu ja jalostettu oman alueen raaka-aineista ja se myydään ja kulutetaan omalla alueella. Lähiruoka yhdistää tuottajat ja kuluttajat, joilla on mahdollisuus nähdä omin silmin, mistä ruoka tulee.

Koululaisille, eskarilaisille ja päivähoitolapsille on tarjolla lähiruokapäivänä

Luomuohrahiutalepuuro (Makkolan luomutilan ohrahiutale Kitee)
Tuorekurkkuviipale (Luukkaisen puutarha Kitee)
Kananmuna (Munapiste Stam Tohmajärvi)
Marjakiisseli (Astikkalan marjatilan marjoista Kesälahti)
Lähileipä (Kiteen kotileipomo)
Metsämustikkaksylitolipastilli (Narskuttelu Oy Kitee)
 

 


Tapahtumat

Lähiruokaopas

Lähiruokaopas Keski-Karjalaan