Elokuva ja teatteri

Kino-Hovi on Keski-Karjalan alueen ainoa elokuvateatteri. Kiteen kulttuuritoimi on yhdessä Kino-Hovin kanssa esittänyt syksyn ja kevään matineoissa ja Hopeatähti-esityksissä 10-15 kotimaista ja ulkomaista laatuelokuvaa Kino-Hovin muun tarjonnan lisäksi.

Teatterinharrastajille on tarjolla teatterintekemistä mm. Keski-Karjalan kansalaisopiston teatteriryhmissä:  Kiteellä Kansalaisopiston ryhminä toimivat Lapsiteatteri Pikku Polento, Nuorisoteatteri Polento, Talviteatteri ja yhteistyössä opiston kanssa myös Kyläparin Myllyteatteri. Lisäksi Nuorisoteatteri Polento tekee tiivistä yhteistyötä Kiteen lukioteatterin kanssa.Joillakin kylillä on myös toimivia harrastajateatteriryhmiä kuten Närsäkkälässä.
Kansalaisopiston ryhmänä toimii myös rääkkyläläinen Riäkkyteatteri.
Joensuun kaupunginteatteri tekee  vierailuesityksiä myös maakuntaan.

Ajankohtaista elokuvissa ja teatterissa

Kiteen kaupungin kulttuuritoimi, Kiteen Ev. Kansanopisto JA  Keski-Karjalan Diabetesyhdistys ry. ja järjestävät yhdessä KESÄTEATTERIRETKI su 23.7.2017 (esitys klo 14.00).

 
Matka alkaa Kesälahden torilta klo 07.30. Seuraava välietappi on ABC- asema Kiteellä sekä Tohmajärven linja-autoasema Kemienmäellä, määränpäänä Möhkön Rautaruukkialue Ilomantsissa. Paluu mahdollisesti Värtsilän kautta Kesälahdelle noin klo 19.00. Asiantuntijana matkalla on Kitee Seuran ja kansanopiston johtokunnan puh.joht. Heikki Pirinen.

Kesäretken hinta sisältää kuljetuksen, n. tunnin mittaisen opastetun kierroksen museoalueella, lounaan ja teatteriesityksen väliaikakahveineen. 
Matkan kokonaishinta 50 - 60€ (riippuu lähtijämäärästä). 
 
Ilmoittautuminen
 
Ilmoittautumiset kansanopiston toimistolle puh. 0400 956 090 (jos olet Keski-Karjalan Diabetesyhdistys ry.:n jäsen, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä),
*****************************************************************
HOTELLI HUMINA Närsäkkälän näytelmäpiirin näytelmä su 16.7. klo 18, su 23.7. klo 18 ja su 13.8. klo 13 Kontiolan mms:n talolla, Mäenvaarantie 3 ja su 10.9. klo 13 Kiteesalissa.
********************************************************************************
OTSASI HIESSÄ Kyläparin myllyteatteri., 
  • ke 19.7. klo 19
  • su 23.7. klo 18
  • ti 25.7. klo 19
  • ke 26.7. klo 19
  • su 30.7. klo 18
  • ti 1.8. klo 19
  • ke 2.8. klo 19
  • la 5.8. klo 16
Aito kansannäytelmä, jonka parissa saa itkeä, nauraa ja kulkea pienen matkan yhdessä myllyteatterilaisten kanssa. Käsikirjoitus Eero Schroderus, ohjausTarja Jänis.
*****************************************************************************
Maarianvaaran Kesäteatteri esittää Aapelin romaaniin pohjautuvan, nauruhermoja koettelevan kesäkomedian SIUNATTU HULLUUS to 10.8. klo 19 Kyläparin Myllyteatterilla. Rummukaisen Elmeri on hieman omalaatuinen persoona. Vanhemmat veljet Ana ja Vilippus tulevat siihen tulokseen, että veli on vähämielinen ja tarvitsee hoitoa. Matka hullujenhuoneelle on täynnä vauhdikkaita ja hilpeitä käänteitä, hippusen romantiikkaakin. Ohjaus Juhani Joensuu, musiikki Erkki Räsänen. Liput  22/20 euroa.

*********************************************************************************
KOIRANTÄHDESTÄ POHJOISEEN - kohtauksia pakolaisuudesta
la 23.9.2017 kiteen Huvikeskuksessa

Joensuun Kaupunginteatterin maailman kantaesitys ja ensi-ilta  Järj. Kiteen kulttuuritoimi