Ajankohtaista

Varhaiskasvatuksen henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat

15.10.2018 alkaen Keski-Karjalan kuntien varhaiskasvatuksen henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon etunimi.sukunimi@edu.kunta.fi. Näin ollen Kiteen kaupungin varhaiskasvatuksen henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat 15.10. alkaen muotoa etunimi.sukunimi@edu.kitee.fi.

Poikkeuksena Kiteellä sähköpostiosoite säilyy ennallaan muodossa etunimi.sukunimi@kitee.fi varhaiskasvatuksen hallinnon henkilökunnalla varhaiskasvatuksen päällikkö Eine Kettusella, palvelusuunnittelija Päivi Lappalaisella ja toimistosihteeri Jaana Monosella.

Sähköinen hoitoaikojen ilmoittaminen 1.10.2018 alk.

1.10.2018 alkaen myös viskarikokeilun läsnäolot ilmoitetaan sähköisesti. Mikäli lapsi osallistuu pelkästään viskariin/eskariin, osallistumisesta ilmoitetaan laittamalla merkki ruutuun, osallistuu vain esiopetukseen. Lapsen poissaolo ilmoitetaan aina vapaa päivänä.

Lue tiedote sähköisestä hoitoaikojen ilmoittamisesta (pdf)

Viisivuotiaiden maksuton 20 h/vko kokeilu

Kiteen kaupunki on mukana valtakunnallisessa 5-vuotiaiden (vuonna 2013 syntyneet lapset) maksuttomassa 20h/viikko varhaiskasvatuskokeilussa 1.8.2018 - 31.7.2018. Maksutonta varhaiskasvatus järjestetään kaikissa toimintamuodoissa perhepäivähoidossa, Päiväkoti Siilinpiilossa, Puhoksen ja Kesälahden päiväkodeissa sekä Päiväkoti Kiepissä. Maksuton varhaiskasvatusaika on päivittäin klo 9.00 - 13.00, paitsi Puhoksessa maksuton aika on klo 8.30 – 12.30.

Lue lisää Viskarikokeilusta (pdf)

Varhaiskasvatuksen ruokasuositukset 1.8.2018 alkaen

Kiteen varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset toimintakauden alussa. Ruokailusuositukset löytyvät Kiteen kaupungin www.sivuilta ja THl:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/suomalaisten-ravitsemus-ja-ruokailu/leikki-ikaiset

Lue lisää ruokasuosituksista (pdf)

LiikuntaLoikka-projekti Kiteen varhaiskasvatuksessa 1.3.-31.12.2018


Kiteen varhaiskasvatuksessa on aloitettu 1.3.2018 LiikuntaLoikka-projekti, jonka aikana arvioidaan ja muokataan lasten liikkunnallista toimintaympäristöä ja koulutetaan henkilökuntaa. Projektin tavoitteena on lisätä lasten liikkumista ja kehittää henkilökunnan ja perheiden yhteistyötä.

Liikuntaloikkaprojektin esittely (ppt).

 

THL:n Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tutkimus Pohjois-Karjalassa
 

4-vuotiaiden lasten vanhemmille on postitettu 18.1.2018 tiedote THL:n Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) –tutkimuksesta. Ohessa tutkimustiedotteet suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.

Kiteen varhaiskasvatus toivoo, että mahdollisimman moni teistä 4-vuotiaiden lasten vanhemmista osallistuu tutkimukseen, sillä näin saamme hyvää tutkimustietoa palvelujen järjestämistä varten.

Avaa tästä alta tutkimustiedotteet:

Suomen kielellä

Venäjän kielellä

Englannin kielellä
 

Tiedote varhaiskasvatuksen maksulain muutoksista 1.1.2018 alkaen

Avaa tiedote tästä
 

Tiedote varhaiskasvatuspalvelujen käyttäjille

 
Kiteen kaupungin varhaiskasvatus on ottanut käyttöön Facebook-sivut, joilla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sekä kerrotaan varhaiskasvatuksen toiminnasta. Facebook –sivut löytyvät osoitteesta: www.facebook.com/kiteenkaupunginvarhaiskasvatus/
 
Päiväkotien ja esiopetusryhmien työvuorosuunnittelun rytmitystä siirretään viikkoa myöhäisemmäksi siten, että Siun Sotella ja Kiteen kaupungin muilla työpaikoilla olevat vanhemmat ovat saaneet oman 3 viikon työvuoronsa ennen varhaiskasvatuksen työvuorosuunnittelua. Siirto tapahtuu viikolla 46, jolloin teemme yhden viikon työvuoron viikolle 48. Viikolla 47 palaamme 3 viikon rytmitykseen ja teemme työvuorot viikoille 49 – 51.